Som første flyselskap i verden tar Widerøe ta i bruk jetflyet Embraer E190-E2. Flytypen beskrives som neste generasjons miljøvennlige fly.

Da flyet landet i Bergen for første gang var både Widerøe-ansatte, inviterte gjester og pressefolk ombord. På Bergen lufthavn Flesland sto også en stor velkomstkomité klare for å ta det brasilianske jetflyet i øyesyn. I strålende solskinn ble flyet behørig døpt i en såkalt vannbro laget av to brannbiler.

Endelig fremme på Bergen lufthavn Flesland etter en 10.512 kilometer lang reise fra Brasil (foto: Cathrine F. Framholt)

Widerøe har bestilt tre Embraer E-190-E2. I tillegg er det inngått en opsjonsavtale om ytterligere tolv fly. Stein Nilsen, administrerende direktør i Widerøe beskriver satsingen som en ny epoke i flyselskapets 84 år lange historie.

Widerøe blir det første flyselskapet i verden som tar i bruk flyene på kommersielle flyginger. Embraer skal gå i rute mellom Bergen-Tromsø og Bergen-Bodø og har rutestart 24. april.

Les også: Widerøes første jetfly lander på Bergen — Flesland – Norway’s Widerøe Receives World’s First Embraer E190-E2 Jet - Widerøe`s første ruter med verdens første E190-E2 jetfly - Torp og Flesland blir Widerøes jetflybaser

“Flaggheising” på Flesland (foto: Cathrine F. Framholt)

Kommentarer