Wizz Air fortsetter å ekspandere, og åpner en ny base i Palermo på Sicilia. Det blir flyselskapets 42. base i Europa. Fra juni 2021 selskapet ha stasjonert to Airbus A321, samt ha åpnet syv nye flyruter til og fra den italienske ferieøya.

Wizz Airs utgave av A321 har plass til 230 passasjerer og er utstyrt med to med IAE International Aero Engines AG’s V2500 motorer.(bilde: wizzair.com)

Etableringen på Palermo flyplass øker Wizz Air`s satsing på det italienske markedet, og blir den fjerde Wizz Air-basen i landet. Selskapet annonserte samtidig fire nye ruter italienske innenlandsruter fra Bologna, Brindisi, Pisa, Milano Malpensa og Catania.

På  en pressekonferanse  sa George Michalopoulos, kommersiell direktør  i Wizz Air:

– Etter at vi har operert 17 år i Italia, er jeg glad for å kunngjøre vår fjerde italienske base i Palermo. Vi ser potensial og etterspørsel etter rimelige reisetilbud i landet. Dagens kunngjøring underbygger vår tilstedeværelse i Italia. Wizz Air opererer den yngste og økonomisk mest effektive flyflåten i Europa, som sikrer kontinentets laveste miljøavtrykk. Jeg er overbevist om at Wizz Air vil ha en positiv innvirkning på Italias økonomiske utvikling og oppturen til turistindustrien. Vi er forberedt på å oppjustere kapasiteten dersom restriksjonene oppheves, slik at vi igjen kan fly passasjerer til sine favorittdestinasjoner.»

De nye innenlandsrutene sikrer flere valgmuligheter for transport i Italia, mens forbindelsene til Storbritannia og Sveits, styrker de økonomiske båndene mellom landene. Det vil samtidig skape et taktomslag i turistsektoren, som er ventet å generere 750 nye arbeidsplasser i tilknyttede bransjer*.

Wizz Air er rangert som et Investment Grade-selskap, og operer en flyflåte med en gjennomsnittsalder på 5,4 år som består av de effektive og bærekraftige Airbus A320 og Airbus A320neo. Wizz Airs karbondioksidutslipp var det laveste blant europeiske flyselskaper i regnskapsåret 2019 (57.2 gr/km/passasjer). Selskapet også den største ordreboken på 268 nye fly av den moderne Airbus A320neo-familien, som muliggjør ytterligere reduksjon av miljøavtrykket med 30 prosent per passasjer frem mot 2030.

Wizz Air har introdusert en rekke forbedrede hygienetiltak, for å sikre helse og sikkerhet for både passasjerer og mannskap. 

Her kan du se Wizz Airs nye helse- og sikkerhetsvideo:

For ekstra beskyttelse, tilbyr Wizz Air sine passasjerer WIZZ Flex. Tjenesten gir økt fleksibilitet og muliggjør kanselleringen av reise inntil 3 timer før avgang uten gebyr. Passasjerene kan velge å få refundert 100 prosent av billettprisen til flykreditt, eller endre dato og reisemål et ubegrenset antall ganger.

* ACI beregner at det skapes 750 lokale jobber for hver million passasjerer per år. 

Wizz Air - nye ruter - Base - Palermo - 2021
(kilde: wizzair.com)

Kommentarer