Wizz Air åpnet torsdag 5. november sin nye base på Oslo lufthavn. Dette markerte også startskuddet for tre nye innenlandsruter mellom Bergen, Tromsø, Trondheim og Oslo.

Wizz Air ser på seg selv som Europas grønneste* flyselskap. For å feire farsdagen, selger de nå også ut 25.000 innenlandsbilletter til kun 29 kroner. Dette gjelder for bestillinger som gjøres mellom 6. og 8. november 2020 ****.(bildekilde: wizzair.com)

Åpningen av Oslo-basen er en del av Wizz Airs plan for å tilby norske passasjerer rimelige og grønne reisealternativer. De tre nye innlandsrutene gjør også at flyreiser blir tilgjengelige for flere, enten man skal besøke familie eller er på forretningsreise. Som en bonus vil et utvidet flytilbud bidra til å skape arbeidsplasser i tilknyttede lokale næringer***.

George Michalopoulos, CCO i Wizz Air, sier følgende: 

– Jeg er stolt over å kunne markere  åpningen av vår nye base i Oslo. Wizz Airs vekst i Norge skaper et bedre tilbud for kundene, gjennom rimeligere og mer miljøgunstige reisealternativer“.

Wizz Air ble nylig kåret til «Årets flyselskap» – flyindustriens Oscar – av det prestisjetunge bransjemagasinet ATW, og de norske innenriksrutene skal opereres av de nye Airbus A321neo-flyene.

Flytypen er basert på den nyeste teknologien på markedet. Dette fører til en reduksjon i drivstofforbruk på 20 prosent og nesten 50 prosent reduksjon i støyavtrykk sammenlignet med eldre flytyper. I kombinasjon med en rekke bærekraftsinitiativer, bidrar dette til å gjøre Wizz Air til det grønneste flyselskapet på kontinentet. Det sikrer også at selskapet flyr med Europas laveste kostnader, og målet er å redusere karbonutslippene med ytterligere 33 prosent innen 2030.

Wizz Airs nye innenlandsruter i Norge:

DestinasjonDagerStarterBilletter fra**
Oslo – Bergen4x daglig5 November 2020NOK 99
Oslo – Trondheim4x daglig5 November 2020NOK 99
Oslo – Tromsø2x daglig5 November 2020NOK 99
Trondheim – StavangerDaglig17 Desember 2020NOK 99
Trondheim – BodøDaglig17 Desember 2020NOK 99
Trondheim – TromsøDaglig17 Desember 2020NOK 99
Tromso – BodøDaglig17 Desember 2020NOK 99
Tromso – StavangerTirsdag, torsdag, lørdag17 Desember 2020NOK 99
Oslo – ÅlesundDaglig17 Desember 2020NOK 99
Oslo – BodøDaglig17 Desember 2020NOK 99
(kilde: wizz air)

Baseåpningen kommer i en utfordrende periode for reiselivsbransjen. Wizz Air har iverksatt strenge helse- og hygienetiltak for å beskytte både passasjerer og mannskap. Dette inkluderer regler om avstand og rene fly.

Fra før har alle Wizz Air-flyene installert HEPA-filter, som sørger for at 99,97 prosent av virus og bakterier filtreres bort i kabinen. Slik sørger man  for at alle passasjerer kan føle seg trygge når de reiser med Wizz Air.

For de som planlegger å bestille en reise i nærmeste fremtid, anbefaler Wizz Air passasjerene å legge til WIZZ Flex i reservasjonen. Dette gir ekstra beskyttelse dersom uforutsette hendelser hindrer flyreisen. Ved å gjøre dette kan passasjerer velge å reise på en annen dato, eller til et annet reisemål, i tillegg til å ha muligheten til å kansellere flyet sitt opptil 3 timer før avreise uten gebyr. Passasjerene vil få 100 prosent av den opprinnelige prisen umiddelbart refundert i flyselskapet kreditt.  

Flere saker om Wizz Air finner du HER

* Wizz Airs karbondioksidutslipp var de laveste blant europeiske flyselskaper i FY2019 (57,2 gr/km/passasjer)

** Enveispris, inkludert skatter, administrasjon og andre ikke-valgfrie avgifter. En håndbagasje (maks: 40x30x20cm) er inkludert. Trillebag og innsjekket bagasje er underlagt tilleggsgebyrer. Prisen gjelder kun for bestillinger gjort på wizzair.com og i mobilappen WIZZ.

*** ACI anslår at det opprettes 750 arbeidsplasser for hver 1 million fraktede passasjerer per år.

**** Denne kampanjen gjelder mellom 0:00 6. november – 23:59 8. november 2020 CET (“Kampanjeperiode). Billettprisen på 29 NOK gjelder grunnleggende billetter som er kjøpt via wizzair.com eller i WIZZ-mobilappen per flyreise og per passasjer for norske innenlandsruter med Wizz Air. Kampanjen gjelder ikke gruppebestillinger eller bestillinger kjøpt sammen med WIZZ GO eller WIZZ Plus Bundle

Kommentarer