Wizz Air* har lansert klimakompensasjon som en del av sitt engasjement for å redusere utslippene. Dette betyr at passasjerer kan beregne klimaavtrykket av reisen sin og kompensere for utslippene som følger med. Tiltaket gjennomføres i samarbeid med det norske teknologiselskapet CHOOSE, og gir muligheten for å støtte klimaprosjekter med stor innvirkning over hele verden.

Wizz Air - Airbus A 320 - New livery - 2018
Wizz Airs Airbus A 321 (bildekilde: wizzair.com)

Ved å legge reiseninn i selskapets klimakalkulator på wizzair.com, kan passasjerer enkelt beregne og kompensere for flyets karbonutslipp. Deretter kan de gjennomføre en betaling som reflekterer eget klimaavtrykk, og motta et sertifikat i retur.

Wizz Air støtter allerede to verifiserte utslippsreduserende prosjekter; “The International Small Group and Tree Planting Program (TIST)” i Uganda, og “Pichacay Landfill Gas to Renewable Energy Project” i Ecuador. Begge prosjektene er sertifisert av Verified Carbon Standard.

Marion Geoffroy, Chief Corporate Officer i Wizz Air, sier

– Vi streber etter å være det grønneste flyselskapet og jobber hardt for kontinuerlig å redusere vårt klimaavtrykk. Gjennom et bredt spekter av bærekraftsinitiativer er vi stolte over å ha blant de laveste utslippene i den europeiske luftfartsindustrien. Vi er glade for å samarbeide med CHOOOSE, som gjør det mulig å tilby klimakompensasjon til våre passasjerer. En moderne flyflåte, en rekke drivstoffbesparende tiltak, maksimering av passasjerens last, et rutenett som gjør at vi unngår unødvendige mellomlandinger og de lette materialene som brukes i kabinen, sørger for at Wizz Air er det beste og grønneste valget passasjerer kan ta når de flyr.”

* Wizz Airs karbondioksidutslipp var det laveste blant europeiske flyselskaper i FY2019 (57,2 gr / km / passasjer)

Flere saker om Wizz Air finner du HER

Kommentarer