Wizz Air åpner enda to nye ruter fra Torp Sandefjord lufthavn, samtidig som selskapet øker kapasiteten på flere av de eksisterende rutene fra Vestfoldflyplassen.

Wizz Air åpner stadig nye ruter fra Torp Sandefjord lufthavn (torp.no)

Wizz Air åpner stadig nye ruter fra Torp Sandefjord lufthavn (torp.no)

De to nye destinasjonene er Skopje i Makedonia og Tuzla i Bosnia. Dessuten blir det flere avganger til Gdansk og Bucuresti.

Wizz Air vil basere sin tredje Airbus A320 i Skopje i Makedonia og Torp får da en ny direkterute fra 29. juni. Ruten vil ha avgang to dager i uken - mandag og fredag.

Tidligere er det blitt kjent at Wizz Air den 24. juni åpner en ny direkterute til Tuzla – den tredje største byen i Bosnia.

Selskapet annonserer også en kapasitetsøkning på ruten til Gdansk i Polen. Denne ruten vil fra den 20. juni ha hele 10 ukentlige avganger fra Torp, samt at selskapet øker fra to til tre ukentlige avganger til Bucuresti fra den 25. juli.

Markedssjef Tine Kleive-Mathisen på Torp sier;

– Vi har hatt et godt samarbeid med Wizz Air i over 8 år og det er flott at de stadig øker sitt rutenett fra Torp. Skopje er hovedstaden og den største byen i Makedonia. Skopje fremstår i dag som en moderne storby med flere interessante historiske monumenter. Den ligger ved elven Vardar og har i underkant av 700 000 innbyggere. Byen er det politiske, kulturelle, økonomiske og akademiske senter i landet. Byen har et mangfold av folkeslag, der fleste er makedonere, men også albanere, sigøynere og serbere.
Siden oppstart høsten 2006 har Wizz Air bygget seg opp til å bli en betydelig aktør på Torp, som frakter flere hundre tusen passasjerer årlig. Dette er selskapets tolvte rute fra Torp. Fra før flyr de fra Torp til Katowice, Warszawa, Gdansk, Poznan, Wroclaw, Szczecin og Lublin i Polen, samt til Riga, Vilnius, Bukarest, Tuzla og nå Skopje. Totalt vil selskapet frakte mer enn 400.000 passasjerer på Torp i 2015. Polen er det største markedet med over 300.000 reisende.»

Wizz Airs kommunikasjonsdirektør Daniel de Carvalho, sier:

– Dette blir den tolvte direkteruten til Wizz Air fra TORP Sandefjord Lufthavn og vi håper å frakte mange passasjerer på vår nyeste rute til Skopje.”

Kommentarer