På bare seks uker – rekordtid i norsk målestokk – har Wizz Air åpnet 15 innenriksruter og to baser i Norge. WIZZs høytidsgave til de reisende er 10.000 flybilletter på utvalgte ruter til kun 49 kroner**.

Wizz Air - Lufthansa Technik - Vedlikeholds -verksted - Budapest
Wizz Air inngikk i desember 2018 en 10 år lang flyvedliholdsavtalte med Lufthansa Technik sin avdeling på flyplassen i Budapest (Bildekilde: Wizz Air)

– Wizz Air har allerede etablert seg som en stor aktør på det norske innenriksnettet. I en tid der luftfartsnæringen i verden, og kanskje spesielt i Norge, blir hardt rammet, sørger Wizz Air for at den norske befolkningen kan reise klimavennlig og til en rimelig pris. Wizz Air kobler Norge sammen, sier Andras Rado, kommunikasjonssjef i Wizz Air.

Han fortsetter:

– Vi opplever at vår tilstedeværelse er spesielt viktig og verdsatt på Nord- og Vestlandet. Vi håper at myndighetene og politikerne ser denne nytten. Wizz Air har kommet for å bli, og vi vil kontinuerlig vurdere nye muligheter for å sikre lave priser og høy kvalitet på det norske innenriksnettet”.

Det norske innenriksnettet har, etter Wizz Air`s mening, vært preget av lav konkurranse og høye priser. Som et resultat av dette valgte selskapet å etablere seg i Norge.

Torsdag den 5. november 2020 lettet Wizz Airs første norske innenriksfly fra Oslo lufthavn Gardermoen. Fra et utgangspunkt på tre ruter fra Oslo til Bergen, Trondheim og Tromsø, har Wizz Air den siste måneden åpnet en rekke nye forbindelser. Fra 18. desember har selskapets norske reisende hele 15 norske innenlandsruter å velge mellom.

Satsningen betyr økt konkurranse på det norske innenriksnettet. Logikken er enkel: et større tilbud gir forbrukerne et bedre produkt. Vinneren av den økte konkurransen er norske reisende, mener Wizz Air.

Wizz Air har et ønske om å tilby rimelige billetter til passasjerer over hele landet – ikke bare de som bor i de store byene. Torsdag kunngjorde Wizz Air derfor åpningen av tre nye ruter til henholdsvis Haugesund, Kirkenes og Alta. Dette er ruter som tradisjonelt har vært preget av høye priser og få valgmuligheter. Nå gir Wizz Air nordmenn muligheten til å feire høytid og nyttår med sine kjære, til kun 49 kroner hver vei.

Wizz Air - Rutekart - Norsk innenriks - November/desember 2020
Kart over Wizz Air`s norske rutekart i november/desember 2020 (kilde: wizzair.com)

I kjølvannet av koronautbruddet har Wizz Air lansert en rekke hygiene- og smitteverntiltak for å sikre helse og sikkerhet for passasjerer og mannskap. Under hele flyvningen er både kabinbesetning og passasjerer pålagt å bruke munnbind, mens kabinpersonalet også bruker hansker. Wizz Airs fly gjennomgår jevnlig en bransjeledende, antiviral desinfiseringsprosess, og i henhold til WIZZ’ rengjøringsplan, blir alle selskapets fly desinfisert daglig.

Her kan du se Wizz Airs nye helse- og sikkerhetsvideo:

Wizz Air anbefaler at passasjerer legger til WIZZ Flex i reservasjonen. Denne beskyttelsen gir passasjerene mulighet til å reise på en annen dato, eller velge et annet reisemål dersom turen ikke kan gjennomføres som planlagt. Det gir samtidig muligheten til å kansellere reisen opptil tre timer før avgang uten gebyr. 100 % av den opprinnelige prisen blir refundert i flyselskaps kreditt.

Kommentarer