Lavprisselskapet Wizz Air starter flyvninger fra Avinor Oslo lufthavn til Gdansk i Polen. Ruten vil få daglige avganger  og oppstart blir den 4. april 2019. 

Wizz Air ble stiftet i 2003 og startet sine første flyvninger i 2004.
(bildekilde: WizzAir)

Gdansk er Polens sjette største by, og en populær destinasjon for norske reisende. Gdansk er kjent for å være et viktig kulturelt og vitenskapelig sentrum i Polen, og danner sammen med nabobyene Gdynia og Sopot storområdet «Trippelbyen».

– Vi ser frem til å ta imot Wizz Air på sin første flygning fra Gdansk her på Oslo lufthavn. Gdansk er et viktig transportknutepunkt nord i Polen og vi er veldig glade for at Wizz Air nå lanserer en helårsrute til Norges hovedflyplass, sier Jasper Spruit, direktør for trafikkutvikling i Avinor.

– Ruten vil gi en ekstra setekapasitet på 130 000 seter og vi har store forventninger til at ruten blir et godt tilskudd til vårt rutetilbud. Den vil bidra til å styrke Oslo lufthavn posisjon som et internasjonalt knutepunkt, vil bidra til økt konkurranse og vil være samfunnsøkonomisk viktig. Vi gleder oss til et fruktbart samarbeid.

Les også: Wizz Air økte 20 prosent fra august til august (september 2018) - Wizz Air forbi Norwegian i januar (februar 2018)

Wizz Air har en flåte bestående av Airbus A 320 og A 321 (bildekilde: wizzair.com)

Et praktisk og rimelig alternativ

Wizz Air har en kapasitet på nesten to millioner passasjerer årlig på sine lavprisruter fra åtte flyplasser i Norge i 2018, noe som representerer en vekst på 15 prosent fra samme tid i fjor. Sammen med den nye ruten som blir annonsert nå, legger WIZZ flere enn 125 nye ruter inn i sitt nettverk i 2019 og over 700 ekstra ukentlige flyvninger på tvers av det omfattende og varierte nettverket som dekker 44 land.

– Vi er veldig glade for å legge til en ny rute fra Gdansk til Oslo lufthavn. Vår nye lavpris-rute vil gi et praktisk og rimelig reisealternativ for både forretningsreisende og fritidsreisende, sier Andras Rado, kommunikasjonssjef hos Wizz Air.

– For å understreke vår forpliktelse, utvider vi kontinuerlig vårt norske nettverk ved at vi allerede har kunngjort fire nye ruter fra Norge i år. Vi er sikre på at våre kunder vil sette pris på denne forbindelsen til den vakre byen Gdansk, og denne ruten vil være like populær som de andre 31 i vårt norske nettverk. Vi vil fortsette å utvide vårt nettverk og gi rimelige priser, samt å bidra til lokaløkonomien i den områdene vi flyr til.

Ruten mellom Gdansk og Oslo lufthavn skal opereres av en Airbus A320 og billettene er allerede i salg på selskapets nettsider.

Les flere saker om Wizz Air HER 

Wizz Air sin flåte teller over 100 fly av typene Airbus A 321 (bildet) og Airbus A 320. Selskapet har også flere enn 100 nye fly i bestilling (bildekilde: WizzAir)

Kommentarer