Lavprisselskapet Wizz Air starter direkteflyvninger mellom Stavanger og London-Luton. Ruten får fire ukentlige avganger og premiere blir mandag den 16. september.

Fra kabinen på et av Wizz Airs Airbus A 320 family (photo: wizzair.com)

Wizz Air kaster seg inn i kampen om de Londonreisende fra Stavanger. Det ungarsk baserte lavprisselskapet vil fra den 16. september fly fire ganger ukentlig – hver mandag, onsdag, fredag og søndag, mellom Sola og Lutonflyplassen nordvest for London, melder Stavanger Aftenblad.

Wizz Air har tidligere annonsert ruter fra London-Luton til både Oslo (oppstart 16. september) og Bergen (som startet opp 1. juli). Selskapet har i vinter også operert en sesongrute mellom Luton og Tromsø.

Les også: Nye flyruter til Bergen og Oslo fra London (desember 2018)

Wizz Air flyr med Airbus A 320 og A321. Her A 320 i selskapets nye fargeskjema (wizzair.com)

Wizz Air har de siste årene satset stadig sterkere på London-Luton. Flyplassen er hovedbase for selskapet britiske AOC (flytillatelse) og denne vinteren er det kommet til både flere basefly og en rekke nye flyruter.

Les også: Wizz Air celebrates 40 million passengers at London Luton with further expansion at UK base (desember 2018)

Wizz Air flyr idag til rundt 45 destinasjoner fra Londonflyplassen. Bare easyJet som har sitt hovedkvarter på Luton kan skilte med flere destinasjoner

London-Luton ligger ved byen Luton i Bedfordshire rundt 28 miles – eller 45 kilometer fra London sentrum. Flyplassen ble åpnet i 1938 og var under 2. verdenskrig base for det britiske luftforsvaret RAF.

Siden 1990 har det vært en rivende utvikling i passasjertrafikken på Luton. I 1997 reiste det 3.2 millioner over flyplassen, 10 millioners-merket ble passert i 2008 og i 2018 var passasjertallet på rundt 16 millioner, noe som plasserer den som nummer fem blant de største lufthavnene i Storbritannia.

Lavprisselskapet easyJet har sitt hovedkontor på London-Luton og er desidert største operatør med rundt 70 destinasjoner i inn og utland. Andre selskaper som bruker flyplassen er: Blue Air, El Al, Level, Ryanair, Sun Express, TUI Airways og Vueling.

Flere saker om Wizz Air og London Luton airport finner du HER og HER

Kommentarer