World 2 Fly er navnet på det nye spanske flyselskapet som har planer om å starte opp i mars 2021. Bak satsingen står hotellkonsernet Iberostar Group.

Airbus A 350 XWB - Helsingfors - Demonstrasjon
World 2 Fly har sikret seg en Airbus A 350 XWB og skal være i forhandlinger om fly nummer to av samme type (Foto: ©otoerres)

Coronakrisen har ført til pessimisme i flybransjen. Selskaper er gått konkurs, hundrevis for ikke si tusenvis av fly står langtidslagret verden over, ruter er blitt nedlagt mens flere tusen ansatte har mistet jobben. De selskapene som har overlevd står ribbet tilbake med blodrøde milliardtap i regnskapsbøkene.

Det spanske hotellkonsernet Iberostar Group trosser denne trenden og er nå i ferd med å startet sitt eget flyselskap, som vil få navnet World 2 Fly, melder danske check-in.dk.

World 2 Fly har planer om å gå på vingene i mars 2021. Det er snakk om et charterflyselskap som i første omgang vil satse på langdistansemarkedet. Aktuelle destinasjoner skal være Den Dominikanske republikk, Mexico og Cuba.

World 2 Fly skal ha sikret seg sitt første fly av typen Airbus A 350 XWB og selskapet skal være i forhandlinger om en maskin til av samme type.

Iberostar Group eies av milliardæren Miguel Fluxà Rosselló som kommer fra en familie med lange tradisjoner i den spanske skobransjen. Konsernet har sitt hovedkvarter på Mallorca, 34.000 ansatte og driver over 120 hoteller i 19 land, samt virksomhet i 35 land. Satsingen på flyselskapet World 2 Fly skjer igjennom datterselskapet World 2 Meet.

Les mer om Iberostar Group HER

kilde: check-in.dk

Kommentarer