Det islandske flyselskapet WOW Air er konkurs og alle flyvninger innstilt. Selskapet hadde i 2018 rundt 1000 ansatte og en flåte på 16 fly.

Skjermbilde av WOW Airs passasjerinformasjon torsdag 28. mars 2019 . Link finnes under teksten (kilde: wowair.com)

Torsdag kom meldingen om at islandske WOW Air hadde satt alle sine fly på bakken og innstilt alle operasjoner. Kort tid etterpå kom meldingen om at selskapet var konkurs og hadde landet for siste gang – i skifteretten.

WOW Air ble startet i 2012 og hadde i 2018 i flåte på 16 fly, samt rundt 1000 ansatte. Selskapet fraktet siste år rundt 3.5 millioner passasjerer på sine ruter fra Island til Europa, USA, Canada og Asia.

Skúli Mogensen var direktør og hovedeier i WOW Air (wowair.com)

WOW Air har slitt økonomisk de siste årene. Selskapet var nær ved å bli solgt til Icelandair, men handelen strandet i siste øyeblikk. Deretter fulgte resultatløse samtaler med Wizz Airs eierselskap Indigo Partners før man gjorde et aller siste forsøk med Icelandair. Heller ikke det førte fram og torsdag den 28. mars valgte selskapets ledelse å begjære oppbud.

Les passasjerinformasjon fra WOW Air HER (ekstern lenke)

Flere saker om WOW Air finner du HER

WOW Air hadde på det meste en flåte på 16 fly av typene Airbus A 320-family og A 330. Ved konkursen bestå flåten av 11 Airbus A 320-family (wowair.is)

Kommentarer