Det konkursrammede islandske flyselskapet WOW Air kan gjenoppstå til høsten. To tidligere direktører i WOR Air arbeider nå med planer å lansere en ny lavprisoperatør iløpet av de nærmeste månedene. Prosjektet har fått arbeidstittelen WAB – eller We Are Back.

WOR Air var i forhandlinger med både Icelandair og Wizz Air`s eier Indigo i forkant av konkursen i mars 2019 . Bildet viser et de de fire Airbus A 321neo som det islandske lavprisselskapet hadde bestilt fire av hos Airbus (airbus)

Lavprisoperatøren WOW Air, som gikk konkurs i mai 2019, kan gjenoppstå iløpet av høsten. To tidligere direktører i selskapet jobber nå med planer om å starte en ny islandsk LCC-operatør med ruter til både Europa og Nord-Amerika via Island, skriver ch-aviation.com.

Målet for det nye selskapet skal være én million passasjerer iløpet av 2020, 500 ansatte, seks fly samt ruter til 14 destinasjoner i Europa og USA.

WOW Airs tidligere grunnlegger, toppsjef og hovedeier Skúli Mogensen skal ifølge ch-aviation.com ikke være involvert i dette nye prosjektet.

De to tidligere WOW-direktørene – Arnar Már Magnússon og Sveinn Ingi Steinþórsson, skal ha fått med seg det irske inversteringsselskapet Avianta Capital på laget. Det eies av Aislinn Whittley-Ryan, som er datter til Michael Ryan – en av Ryanairs grunnleggere.

Avianta Capital skal eie 75 prosent av aksjene i det nye selskapet, mens selskapet Neo som eies av de to tidligere WOW Air direktørene Magnússon og Steinþórsson, samt advokaten Bogi Guðmundsson og luftfartskonsulenten Þóroddur Ari Þóroddsson, vil sitte på de siste 25 prosentene.

Sveinn Ingi Steinþórsson vil bli det nye selskapets toppsjef, Arnar Már Magnússon nestkommanderende med ansvar for det operasjonelle, mens John Bavister som driver Avianta Capital sammen Simon Whittley-Ryan, vil bli finansdirektør etter ønske/krav fra det irske investeringsfondet.

Les også: WOW Air har landet for siste gang (mars 2019)

Flere saker om WOW Air finner du HER og flere saker om lavprisselskaper ligger HER

Kommentarer