Polske Wroclaw er kåret til Europas beste reisemål i 2018 av reisenettstedet European Best Destinations. 

Wroclaw – også kalt “Polens Venezia”, gikk til topps i en tre uker lang avstemning på nettstedet European Best Destinations om årets beste reisemål i 2018. Med 41.148 stemmer vant den polske byen foran kjente feriefavoritter som blant andre Amsterdam, Athen, Bilbao, Budapest, Bohinj, Hvar, Kalmar, Lisboa, Milano, Paris, Praha og Wien.

Europas beste reisemål i 2018 (bildekilde: europeanbestdestinations,com)

Wroclaw er en utrolig vakker by, som også ofte kalles “Polens Venezia”. Byen er omringet av kanaler og har over 120 broer som knytter de 12 fantastiske øyene sammen.”

Det er lett å la seg forføre av den utrolige sjarmen til Wroclaw med markedsplassen “Rynek”, byens to rådhus, salttorget, blomstermarkedet, det vakre universitetet, det overbygde markedet, den interessante arkitekturen til Århundrehallen og den botaniske hagen.

Lyst på en god lunsj? Legg inn en pause på “Piwnica Åšwidnicka“: Det er Europas eldste restaurant! Gå rundt i den gamlebydelen Ostrów Tumski, og la deg fortrylle av byens fantastiske historie.

Ta en nærmere kikk og hold øynene åpne: Wroclaw er full av flittige små nisser. Og alle forskjellige! Kanskje klarer du å finne alle: det finnes 350 av dem rundt omkring i byene, og det kommer nye hvert år!

Les mer om avstemningen på European Best Destinations HER, samt om Wroclaw HER og HER – Flere saker om Polen finner du HER og HER

Wroclaw kåret til Europas beste reisemål i 2018!(bildekilde: europeanbestdestinations,com)

Kommentarer